Białkowe PĄCZKI!!

paczek1

Oto szybki przepis na białkowe pączki, które mają mało węglowodanów i sporo białka. Przepis wzięłam z fanpage Kinga Żuralska, która jest świetnym trenerem i motywatorem do ćwiczeń.

Czas na pączka, a potem trening!

Przepis trochę zmodyfikowałam.

Oryginalny znajdziecie: TUTAJ

Na 6 porcji:

  • Ser twarogowy półtłusty – 250 g
  • Mąka owsiana – 100 g
  • Dżem owocowy – u mnie malinowy – 60 g
  • Jajko kurze – 56 g
  • Syrop klonowy – u mnie Walden Farms 0 kcal – 50 g
  • Proszek do pieczenia – 3 g

Czas przygotowania: 30 minut.

Przepis:

  1. Blendujemy ze sobą twaróg, jajko i syrop klonowy na jednolitą masę.
  2. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia.
  3. Ciasto dzielimy na 6 porcji i dodajemy do środka dżemu.
  4. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.paczek

Makro:

Całość = 6 porcji:

900 kcal

B: 67,7 g , T: 26,4 g, W: 98,3 g

1 porcja:

150 kcal

B: 11,28 g, T: 4,4 g, W: 16,38 g

SMACZNEGO!pączek2

pozdrawiam

Dodaj komentarz